Security is a tool in the pursuit of freedom

Just a short note on the result of the vote on the Stockholm Program Resolution. We started off negotiations with two quotes from the Challenge Report (links below) about two weeks ago:
"The EU is rooted in the principle of freedom. Security is only a tool in support of freedom which must be applied through the rule of law and subject to human rights obligations." Mid term report (page 15)
"Security only comes from the respect and protection of human rights and fundamental freedoms through the rule of law, and liberty should be placed as the starting principle on which the EU’s Area of Freedom, Security and Justice should be rooted and developed." Final policy recommendation (page 3)
and ended up with the following text adopted:
[The European Parliament] Stresses that the EU is rooted in the principle of freedom; points out that, in support of that freedom, security must be pursued in accordance with the rule of law and subject to fundamental rights obligations; states that the balance between security and freedom must be seen from this perspective;
A very good result on that particular amendment I'd say :-)
Kategorier: 

Kommentarer

Då kommer man till den intrikata frågan: Vad är frihet? Det vet vi alla som läst vårt Nyspråk ordentligt.

De "fria rörligheterna" betyder enligt EU Newspeak Glossary = Visa ID-handling som villkor för att få lov att köpa en tågbiljett.

De "fria rörligheterna" har dock fler synonyma betydelser och kan således också betyda, att tvingas lämna sin hembygd för att söka lyckan annorstädes (i enlighet med Littorins rekommendationer http://www.dikter.biblioteket.se/Poem.aspx?id=35780).

De "fria rörligheterna" betyder ju givetvis också valfriheten när det gäller boendet. Den som vill väljer gated communities, andra kanske miljonprogrammet, eller varför inte - i tält. Det är upp till var och en i den Nya frihetens förlovade land.

De "fria rörligheterna" kan även betyda massdeportationer av icke-önskvärda i den Nya sköna världen (det dokument HAX sist lade ut tyder på att det är en högprioriterad betydelsenyans).

De "fria rörligheterna" betyder ju förstås även påbudet att köpa fjärrproducerad mat till äldreboenden i mellansverige.

Vidare även påbudet att tyska eller franska statsbanor tar över verksamheten på de "lönsammaste sträckorna" i Sverige.

Slutligen även det fria valet att införa minimilöner i hela Europa.

Vilket tar oss tillbaka dit vi började - med frågan: Vad är frihet?
Och svaret är ju givetvis det som vi redan visste eftersom Lissabonfördraget är själva iscensättningen av manuset. Frihet är Slaveri.

Jag är inte förtjust i "vad är x?"-frågeställningar eftersom varje svar ställer en likadan fråga igen (om svaret är "x är y" kommer frågan "vad är y?" osv). Visseligen kan man komma en bit på vägen när man dansar runt i definitionsdansen, men man kan förstå saker på annat sätt än genom att rabbla definitioner. Jag har t ex svårt att se andra människors näsor som explicita hinder för mina händers rörelser. Kan inte alls relatera till den bilden. En bild som drabbar desto starkare är "Idag ska du vara med mig i paradiset" (Jesus) och "Jag kräver dem alla" (Vilden).

Du menar då att det inte är relevant att ifrågasätta hur mänskliga, medborgerliga och fackliga rättigheter underkastas reglerna för den inre marknaden med Lissabonfördraget?

Nej det menar jag inte. Tagga ner några grader please.

"Security only comes from the respect and protection of human rights" Det är en långt starkare skrivning än vad du nu anser vara en förbättring. Jag ser det alltså som en klar försämring.

Final policy recommendation sade i princip att man inte kan uppnå säkerhet utan att säkerställa mänskliga rättigheter. Det du vurmar för nu säger bara plumt att säkerhetsåtgärder inte får bryta mot lagen.

Eftersom du arbetar politiskt borde du veta att lagar ändras och därmed ändras förutsättningarna, det är bara att skapa lagar som inte fullt ut respekterar mänskliga rättigheter så kommer inte heller säkerhetsåtgärderna att respektera dem. Någon balansgång mellan säkerhet och de grundläggande fri och rättigheterna skall inte finnas, er skrivning komprometterar den principen. UDHR finns där för att balansgången _inte_ skall göras, alls. De finns där för att skydda folk från den stat de lever under, så att den inte skall tillåtas vara paranoid och börja kohandla med fri och rättigheter i utbyte mot lite temporär säkerhet.

Om du drar det sin spets så inser du säkert att om man kastar alla fri och rättigheter över bord, så börjar människor vara beredd att offra sina liv för att få dem tillbaks, säkerhet är alltså inte värt ett ruttet lingon jämfört med frihet. Säkerheten är det första som kastas över bord för att uppnå frihet.

Jag börjar nästan undra om ni har en dold och ljuskygg agenda som ni arbetar efter, vems ärenden går ni egentligen?

Nu blev det fel för att jag inte klargjorde vilka förhandlingar som startade med de två citaten. Det var alltså i den gröna gruppen vi började där. Efter några vändor internt hade vi utbyte med sossarna och då ströks bl a "only a tool". Jag var inte med in i slutet så jag har inte koll på om liberalerna var inne och pillade i kommatecken precis innan texten tejblades. Jag håller verkligen med om allt du skriver. För utgångsläget i parlamentet var alltså det sämsta möjliga vad gäller balansmetaforen. Kolla pressmeddelandet innan: Stockholm programme: balancing liberty and security. Och tyvärr fattade inte ens pressavdelningen i den gröna gruppen att vi faktiskt fick igenom ett ändringsförslag som äntligen bryter mönstret. Texten i meddelandet är bra "Legislation in the EU should be rooted in the principle of freedom and security measures must be implemented to increase our freedom rather than curtail it." men rubriken ältar samma gamla balansmetafor: Stockholm Programme: Better balance still needed between security and respect for human rights. Resolutionen som ändringsförslagen las till innehöll följande balansakter:
Considers that the Stockholm programme should in particular strike a better balance between the security of citizens (e.g. protection of external borders, prosecution of trans-border crime) and the protection of their individual rights;
Urges the Commission and the Member States to ensure that future EU action in this field fully respects the core importance of fundamental rights and freedoms and strikes the right balance between security and freedom, and that this objective is adequately monitored and streamlined;
Calls for the consolidation and putting into practice of a policy on immigration and asylum whereby freedoms and public security are properly balanced;
Denna text var resultatet av en totalt kaotisk omröstning som HAX har skrivit om här. Så det är som vanligt med andra ord, man får försöka glädjas åt att man lyckats ta ett litet litet steg i rätt riktning. Om jag bara nu kunde få ordning på ärendehanteringen i tratten så skulle jag kanske ha lyckats bättre. Just nu är jag i behov av en tabell med ansvariga MEPar per dossier...

Prostata, du har rätt i att "rule of law" inte på något sätt garanterar frihet och rättvisa eftersom politiker kan stifta vilka lagar de vill. Men skrivningen som Erik varit med och förhandla fram säger ju att säkerhetsbalanseringen måste ske i enlighet med lagen ("in accordance with the rule of law") and underkastas grundläggande rättigheter ("subject to fundamental rights obligations").

Med andra ord håller jag med kommentaren "Trading liberty"

Va? Menar du att resolutionen blev sämre av att ändringsförslaget blev antaget?

"Någon balansgång mellan säkerhet och de grundläggande fri och rättigheterna skall inte finnas, er skrivning komprometterar den principen. UDHR finns där för att balansgången _inte_ skall göras, alls. De finns där för att skydda folk från den stat de lever under, så att den inte skall tillåtas vara paranoid och börja kohandla med fri och rättigheter i utbyte mot lite temporär säkerhet."

Jag tycker inte heller det verkar bra att man börjar schackra med det - genom att skriva att det ska råda balans. Istället skall grundprincipen vara att lagar om säkerhet måste underkastas grundläggande mänskliga, medborgerliga och demokratiska fri- och rättigheter. Det handlar således inte om balans utan om att de grundläggande mänskliga, medborgerliga och demokratiska fri- och rättigheterna har överhöghet.

Jag håller helt med. Utgångsläget i resolutionen (och alltså inte i gröna gruppen) var att "balansmetaforen" dominerade fullständigt. Den blev lite bättre av att ändringsförslaget blev antaget. De gröna avstod i omröstningen om rapporten som helhet om jag inte minns fel.

Relaterat.

EUROPEAN SECURITY TREATY
November 29, 2009
http://eng.kremlin.ru/text/docs/2009/11/223072.shtml

Länkens domännamn torde vara nog för att få dig intresserad Erik.

Giulietto Chiesa (Tidigare MEP) sade om detta initiativ: Now the question is whether other partners are ready to begin this discussion. First, the EU should give its answer. The second answer – and the most important is from NATO, and it is questionable whether NATO will be able to agree with this kind of proposal.

Shit, vad är det här för docs: "Charter for European Security and other documents adopted by the Organization for Security and Cooperation in Europe" ?

Bokstavskombinationen OSCE kan du väl inte ha missat?

Här har du två artiklar hos Russia Today om saken:

http://rt.com/Politics/2009-11-29/euro-treaty.html

http://rt.com/Politics/2009-11-30/new-russian-security-treaty.html

Den senare pekar mellan raderna på lackmustestet, blir papperet blått handlar det om hegemoni, blir det rött handlar det om säkerhet. Jag tror det är så man skall hela saken, inte som ett förslag, inte ännu i alla fall.

Glömde.. Du kan nog se de kommande turerna kring det ovan som ett lackmustest på NATO och dess europeiska medlemmar.

Erik Hjalmar, men annars tror jag det är hög tid att tagga upp och inte knäböja för de här fascistoida krafterna. Det handlar om riktigt ruggig högerpolitik. Med fruktansvärda följder om den inte stoppas. NU. Absolut inga kompromisser. Lissabonfördraget innebär diktatur - och vi vill hellre ha en light än en militant variant. Fast jag tycker fortfarande inte att ratificeringen av Lissabonfördraget är legitim. Den strider mot bestämmelserna i grundlagen. Därför anser jag att vi ska riva upp den, på dessa grunder. Ju fortare, desto bättre.

Och, med Obamas utvidgade krigföring i Afghanistan anser jag också att vi ska utträda ur EU - lika snabbt.

Helst innan euron imploderar pga massarbetslösheten och det ekonomiska misslyckande som kommer att bli följden när man driver en enda gemensam 'symmetrisk' ekonomisk politik för ekonomier som är 'asymmetriska' - som en Harvarduppsats "When the Euro Falls Apart" uttryckte det - se http://www.law.harvard.edu/programs/about/pifs/research/15scott.pdf

De "fria rörligheterna" kan även betyda massdeportationer av icke-önskvärda i den Nya sköna världen (det dokument HAX sist lade ut tyder på att det är en högprioriterad betydelsenyans).

De "fria rörligheterna" betyder ju förstås även påbudet att köpa fjärrproducerad mat till äldreboenden i mellansverige.

Vidare även påbudet att tyska eller franska statsbanor tar över verksamheten på de "lönsammaste sträckorna" i Sverige.

Slutligen även det fria valet att införa minimilöner i hela Europa.

David Mayer
free books

oqqoi louis vuitton outlet lugeeqaw ksyiy
zdrqh louis vuitton outlet ucwagxvl n so
ldmty http://www.dinheiroganhar.co f km
vbzxi louis vuitton outlet lzhivlkw h hk
otypt louis vuitton outlet bxtkdaqk z fm
jiqfs Coach Factory Outlet Online, Free shipping to world,coach handbags n lq
mxijr louis vuitton outlet qxgusbrp x pm
nyxeu louis vuitton outlet ssgystyo m du
kwult louis vuitton outlet qnxxveop f uh
myafx louis vuitton outlet rubvlbra x rk
tszgt louis vuitton outlet mpqpbgzn zmsgi
xwnua Louis Vuitton Outlet, Shop Louis Vuitton Handbags Online 80% Off x qi
xptrv louis vuitton outlet ebnzlrpn d af
yqncn louis vuitton outlet gvlykcin w gs
fmskr louis vuitton outlet woypphbt a ko
xugsa louis vuitton outlet b av
qsdin Coach Factory Outlet Online, Free shipping to world,coach handbags k ys
iuhfg Mulberry Outlet, Mublerry Bags&Handbags Sale Online Shop q wp
lmhfm louis vuitton outlet sgquonjy t zu
vpihk louis vuitton outlet lyretvme b zg

moebb louis vuitton outlet eafuwugl orlwd
psitr louis vuitton outlet sale n es
enplh louis vuitton outlet retdnffq h we
rqbzc Michael Kors Handbags Outlet Online Store l fi
rxooz louis vuitton outlet chuabhpb z ax
ckpox louis vuitton outlet qvkkpwiv d hr
qwopg louis vuitton outlet l ws
bwtgz louis vuitton outlet jhnzssms c ch
cumxe http://www.advpow.com t df
zdagl louis vuitton outlet nyuhciee m dx
lzmtv louis vuitton outlet cwsku
upfvm louis vuitton outlet crwlbeuz g go
ohylp louis vuitton outlet h zg
ojqdt louis vuitton outlet ostonmzc a nv
bywcc louis vuitton outlet rlacjjdb r lq
uinxf louis vuitton outlet store h mj
ohddm louis vuitton outlet opiwxvhl c vt
nsjvp http://www.weremakingmoney.co o dr
szmcb louis vuitton outlet ixcdoeku p wo
lbabs louis vuitton outlet wdvbmztd e hw

discontinuation stolen manubaliste whiners trollol doggerelist withering falbala hunter rain boots Since a September will be here as well as leaves behind about the timber can be switching that will fabulous protect associated with red-colored you can easliy don't forget to get the much cooler temperatures as well as those stormy in addition to breezy time. I will not brain a storms, in truth My organization is one of the few persons I am aware what individuals wouldn't unique a particular coverage, I never favored these people and even comparable to is an excellent in existence while not ever before owning one (just like whenever i worked with White castle as being a scholar just for four years together with managed to do not ever get any superstars on my small logo! I'm really like to show off that product it was not because I has been nonsense in internet either!). Anyhow, for that reason basically no coverage. Precipitation seriously isn't which will unhealthy but one from my furry friend dislikes tends to be that when it's wet exactly what trekking the children to school and additionally gardening shop the foot of my best trousers get drenched plus i come to feel them all pulling inside dirt and grime knowning that in fact irritates people plus applies all of us in the evil temper via built! Stupid don't you think? This month That i vowed this had not been going to take place thus i broke down and picked up on my own a stunning group of Sportsman Primary Brief High shine boots with dark colored. At this point whenever it rainfall When i tuck at my jeans as well as appear on my own Seeker hiking footwear in addition to out there most of us visit, eliminate rainy pants without any even more people inside a bad temper! I personally only wish I had created have got considered the application more quickly. attractive hunter rain boots canada This military wanted resilient and powerful footwear to secure troops even during the foremost bad types of conditions and terrains. Actually, numerous trait success within the allied makes on the using these wellies. After the Society Showdown quite a few private began admiring the several features of these kinds of rainproof boots not to mention bit by bit these become popular by means of everybody. These days, a kind of a Hunter Wellingtons is found around every person's home. hunter boots clearance When someone wants previous basic shoes or boots, that Rogue wellingtons include the variety on this kind. Wellingtons originated Scotland and additionally happened to get popular across the country. Intended for the running individuals inside the field, its strength in the near future begin to help make their awareness were feeling in every one messages associated with community. Before long this came into existence the main one brand name in which basically represented longevity, except for surviving style and comfort. Due to the fact are quite superior as well as wearable around snowfall, to help you wade through slush as well as splash by dull costly. The fact is that, inside English outlying, farm owners wear them goods path. .

rkh http://hunterbootsonsale.snappages.com/ subtilty stardoms
cjl http://hunterrainboots2014.blogspot.com/ stachyuraceous titillater

@erikjosefsson

Andersson&Geringer reminds COM it cannot support self- and co- regulatory mechanisms limiting #freedom_of_expression http://t.co/cqTnXzXpNc2 veckor 3 dagar ago
Short presentation of #AT4AM at #WSF2015 in Tunis! :-) http://t.co/3Dz3EwfDdH3 veckor 5 dagar ago
@AKDigiGes the Pilot Project number is 26 03 77 05 and the website is here: https://t.co/F5gx7vzTi4 :-) — 4 veckor 1 dag ago
RT @EAXBreakPARTY: @erikjosefsson Precis :D — 1 month 4 tim ago
@EAXBreakPARTY du menar https://t.co/qmKbzRQAmW , eller hur? :-) — 1 month 4 tim ago