785 varma hälsningar!

Först vill jag skicka en varm hälsning till var och en som satte ett kryss på mig på valsedeln. Det var första gången jag kryssade någon själv så nu vet jag att det inte är nåt man gör av en slump (nån mer än jag som inte hade penna med sig?). Det är en liten extra ansträngning helt enkelt, och med tanke på att jag nästan bara bloggat om några specifika frågor så känns det jättekul att så många visat sitt lika specifika stöd. Sen skulle jag vilja skicka en hälsning till de piratpartister som börjat kampanja för att jag ska börja jobba för Piratpartiet i Bryssel. Helt otroligt galet kul!! Om det slutar med att jag får ett konkret erbudande skulle jag självklart tacka ja, men jag är säker på att det finns många duktiga piratpartister att välja på som skulle göra ett toppenjobb här nere så jag väntar med att korka upp champagnen och njuter av den varma känslan i magen så länge :-) Grattis till jordskredssegern förresten!! Igår var jag på TACDs konferens om ACTA. Skrämmande allvarlig kritik framfördes av flera organisationer. Jag ställde två konkreta frågor till kommissionen 1) kommer de nationella parlamenten att få rösta om ACTA innan rådet når en politisk överenskommelse? och 2) när kommer parlamentet att få rösta om ACTA under samtyckesförfarandet? Fick inget tydligt svar. Jag nämnde också Johan Linanders pressmeddelande. Jag tror att kommissionen förstod att nu är det allvar:
- Sverige måste som ordförandeland i EU ställa högre krav på att ACTA-förhandlingarna görs transparanta. Sekretess som leder till spekulationer om innehållet är enbart av ondo. Väljer något eller några av de andra förhandlande länderna ändå att sätta stopp för öppenhet så måste Sverige och EU allvarligt överväga om förhandlingarna ska avbrytas, avslutar Johan Linander.
Way to go Johan! Idag ska jag försöka ta mig till rådets presskonferens om telekompaketet.

Kommentarer

Nu kanske vi står på motsatt sida vad gäller fördelningspolitik, men jag hade gärna sett dig bli inkryssad på V:s lista. Och finns det möjlighet för det, så ser jag gärna dig i Bryssel på PP:s räkning. Du gör ett grymt jobb!

Thank you Mr Profit!

Instämmer med Mr Profit. Om min röst bara hade hamnat på ett parti i vänsterblocket (dvs. mp eller v - betongpartiet socialdemokraterna är uteslutet) så hade definitivt du varit den som fått den. Önskar att fler politiker kunde få litet av ditt driv och vilja till dialog. Jag skulle gärna se att PP anställde dig. En tidigare mjukvarupatentaktivist med stora kunskaper, lång erfarenhet och ett värdefullt kontaktnät - jag kan se få som skulle vara bättre lämpade.

Tor... är det du som demonstrerade mot mjukvarupatent med mig framför Svenska Mässan i Göteborg för några vintrar sen? Det var svinkallt... :-)

- för ditt engagemang och för att du gav mig möjligheten att rösta på (V) utan allt för stor ångest. Det vore synd att se dig gå till (PP), men om du tror att det skulle vara bättre i det stora hela, go for it.

Tack Christian!

Det pågår en intressant "huggsexa" om dig, ser det ut som. Men jag misstänker att man inte tänkt efter ordentligt än (tips.. Rick och Christian). Här måste folk tänka efter lite om vad de vill och hur detta stöds bäst. Dina frågor överensstämmer i stort med alla Piratpartiets frågor. Är det då en bra lösning om du skulle bli assistent till Christian? Här måste piratpartisterna tänka över sina prioriteringar och kanske förhandla över ditt huvud Erik. Prioriteringen de måste göra står mellan partiet och partiets frågor. Anställer de dig så stärker de partiet. Men om något annat parti anställer dig, så stärks drivandet av frågorna, det tycker jag är viktigare. Vi som vurmar för frågorna får då ytterligare en person på plats i Bryssel.

Detta är då bara sant om V eller annat parti faktiskt anställer dig. Den bästa taktiken blir således att PP anställer dig _om_ inget annat parti gör det.

Vänsterpartiet måste skala ner i Bryssel nu när man förlorat ett mandat, så även om jag vet att många uppskattar mig i partiet så kan man nog inte prioritera mig framför andra som jobbat med andra politikområden. Något annat parti (än PP) har inte hört av sig.

Jag är medlem i PP. Jag skulle mycket gärna se att du blev anställd av PP som Christians assistent i Bryssel. Gärna med HAX som nummer 2. På vilket sätt skulle vi bättre kunna bevisa PP ställning utanför den normala höger vänsterskalan?
På hemmaplan så kan man anställa Rick plus någon till. Kommer Amelia in på Lissabonmandat så är saken nästan ännu klarare.

Det är en diskussion på gång. Det ska nog inte dröja länge innan både du och jag får besked om hur det blir :-)

Trots att jag har borgerliga värderingar i grunden (är nu Piratpartist) så skulle jag varmt välkomna dig i PPs stab nere i Bryssel. Tack för allt du har gjort i dessa frågor hittills!

Tack Fredrik!

Jag hoppas verkligen att vänsterpartiet vill anställa dig. Du skulle göra mer nytta för "saken" där än i PP.

Men om de av något skäl inte vill det hoppas jag att PP gör det (Amelia är redan given). (Vi får hoppas att deras budget räcker till alla som behöver jobba heltid med detta) (Rick, HAX?, du, Amelia, osv).

Putte, det finns många duktiga vänsterpartister som gör ett jättejobb både i Sverige och i Bryssel. Dessvärre finns det nog inte resurser att anställa alla, och då måste man välja utifrån vad som är ens "kärnverksamhet".

Som du säkert förstår efter mitt "avslöjande" vid debatten i Folkets Hus i Göteborg, så tycker jag att det skulle vara en stor ära för oss i PP om vi finge anställa dig.

Själv fick jag tydligen 2039 kryss, alltså nästan tre gånger så många som du. Stor skandal egentligen, du förtjänade betydligt mer än ynka 785.

Grattis till kryssen! Vad man "förtjänar" beror på vilka förväntningar man har. Som jag skrev ovan är Vänsterpartiet inte ett personkryssparti. Hade det varit det så hade jag kanske snott dina röster ;-)

Ja, vi Centerpartister är glada att det går åt rätt håll. Men partiledningen har en lång väg kvar att vandra innan vi är tillbaka där vi stod 2006, då vi fortfarande hade någon trovärdighet kvar i integritetsfrågorna...

http://lakonism.blogspot.com/2009/06/centerpartiets-partistyrelse-far-ac...

Lycka til med vad du än tar dig för!

Tack Lake. Kämpa på!

... att inte fler kryssade dig. För mig var det i alla fall inget tvivel om vem som skulle få min röst.

Vad gäller hela PP-grejen, så... Go for it! PP driver goda sakfrågor, men står och trampar i ett ideologiskt vakuum. Utöver din kompetens i sakfrågorna så skulle du kunna få dem att överväga bakomliggande faktorer för problemen, istället för bara problemen i sig.
Vad gäller V så kan de nog klara sig bra; Eva-Britt Svensson kan utan tvekan hålla fanan högt!

Tack för vänliga ord, men jag håller inte med :-) Vänsterpartiet är inget personkryssparti. Det känns rätt bra mina 785 personkryss överensstämmer med den plats på listan jag hade, särskilt som jag gick med i Vänsterpartiet bara två månader innan riksmötet.

från Vänsterpartiet, och hissa Jolly Roger som "Privateer" istället för Pirat. :p

Men som jag skrev i någon annan kommentar, inget hindrar ju dig ifrån att gå tillbaka till Vänsterpartiet, i alla fall inte per lagstiftning.

Finns det något praktiskt (annat än möjligtvis Vs stadgar) som hindrar dig från att fortfarande vara medlem, kanske även aktiv, som politiker i Vänsterpartiet men ändå jobba åt PP, egentligen?

I vilket fall som helst skulle det vara intressant att se hur alla reagerade när någon bryter status quo genom att använda de grundlagsskyddade rättigheterna till det yttersta. ;-()

ST, jag tycker det finns en massa saker att göra som är lite mer praktiska och näraliggande än att ta reda på var denna abstrakta gränsdragning går. Som t ex att ta reda på om rådet och/eller kommissionen anser att parlamentet ska rösta om ACTA under samtyckesförfarandet. Kan du hjälpa till gräva fram ett svar?

Till Mr Profit:

"Nu kanske vi står på motsatt sida vad gäller fördelningspolitik men..."

Låter oerhört bagatelliserande tycker jag.

Ungefär som man skulle kunna tradea in det hur lätt som helst.

Du ser dock ut att ha magrat något på bilden. ;)

(S) är bara som ett stort, tungt sänke som drar med sig de andra partierna mot botten - tyvärr. Det drabbar både (V) och (MP), i hög grad oförtjänt. För tillfället är det alltså synd att du är vänsterpartist... Du skulle vara en tillgång för vilket parti som helst - men framför allt för (PP), givetvis.
Nätet glömmer aldrig! ;)

Till Anais - Håller med dig till 100% för en gångs skull. Verkligen ett tungt sänke, som håller fast det redan sjunkna skeppet vid den absoluta botten.

Varför är du vänster? Jag ville kryssa dig! Men jag är lila. Vi är många pirater som tänker så, och kämpar för att du ska värvas. Vet inte om du läst Gustav Nipes på ämnet (Nummer åtta på vår lista). Här är det: http://gustavnipe.wordpress.com/2009/06/09/josefsson-to-brussels/

Man kan väl inte byta parti hur lätt som helst. Särskilt inte skutta från ena änden till den andra, lätt som en plätt.

Det verkar populistiskt i överkant, vilket inte säger lite, i dessa de yttersta av dagar.

Nemokrati, det fanns folk i LQ som till och med pratade med MEParna på den populistiska högerkanten. Kanske var det deras jobb som räddade 166:an i förstabehandlingen? Skulle du vilja att jag sa nej om jag fick ett jobberbjudande hos UEN?

Jag kan ju inte säga vad du ska göra. Jag skulle inte göra det, om jag inte var hotad till livet.

Tacka ja, alltså (det skulle jag alltså inte göra om jag inte var hotad till livet). Jag skulle springa.

Det är lugnt :-) Ingen UENare har frågat! Men det är inte så lätt alla gånger att fokusera på sakfrågor: http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_package_directives_2nd_reading... Alla UENare röstade enligt LQ bättre än Hökmark och flera bättre än sossarna: http://www.laquadrature.net/wiki/Telecoms_package_directives_2nd_reading_SE

Jojo, det finns många ulvar i fårakläder. Det är därför det är så viktigt vad som ligger till grund för ställningstagandet. Och i mörkret är alla katter grå. Eller nåt.

Själv tycker jag det är utmärkt att du är vänsterpartist. Jag är också en av dem som kryssade dig på valsedeln för att markera att jag tycker att de frågor du jobbar med är viktiga.

Piratpartiet består av 5% bra politik och 95% ingen politik. Vänsterpartiet har politik på alla områden och det allra allra mesta är bra, inklusive i internet- och integritetsfrågorna. Men trots detta tycker jag att du ska tacka ja om du får du möjlighet att jobba för PP. Det behövs människor med vänsterperspektiv där. I vilket fall kommer jag att fortsätta läsa din blogg!

Lycka till!

@erikjosefsson

Short presentation of #AT4AM at #WSF2015 in Tunis! :-) http://t.co/3Dz3EwfDdH1 dag 1 tim ago
@AKDigiGes the Pilot Project number is 26 03 77 05 and the website is here: https://t.co/F5gx7vzTi4 :-) — 4 dagar 13 tim ago
RT @EAXBreakPARTY: @erikjosefsson Precis :D — 4 dagar 20 tim ago
@EAXBreakPARTY du menar https://t.co/qmKbzRQAmW , eller hur? :-) — 4 dagar 20 tim ago
Greens/EFA 5th #DFD2015 :-) Lots of invited guests! http://t.co/euHL1UnoCp Ensuring Utmost Transparency!! #eut1 vecka 2 dagar ago